Flinke winst FC Aalsmeer, RKDES onderuit

Aalsmeer – FC Aalsmeer (zat.) heeft afgelopen zaterdag 13 december goede zaken gedaan aan de Dreef. Het team V.O.P. (Voor Ons Plezier) uit Amersfoort beleefde weinig plezier aan dit uitstapje. Op alle fronten werden zij weggespeeld. Het enige verwijt dat men Aalsmeer kan maken was dat de score nog niet veel hoger was na 90 minuten. Al in het eerste bedrijf na 45 minuten had de score al op 5-0 moeten staan in plaats van de magere 1-0 (Michal Kocon in de 43e minuut). Toen de goed fluitende T. van Waveren in de 50e minuut Richard Pietersen met rood naar de kleedkamer stuurde was het hek van de dam. Calvin Koster 56e minuut 2-0, eigen doelpunt Romano Nieuwenhuis 73e minuut 3-0 en Mike Vos met twee kanonskogels 4-0 en 5-0 in de 75e en 79e minuut bepaalden de eindstand na 91 minuten op 5-0. Het hele verslag van Jack van Muijden donderdag in de krant.

Voor het Kudelstaartse RKDES begint de tijd te dringen. Het team van trainer Koos Abrahamy staat op de voorlaatste plaats. Voor voetballers is dit een nachtmerrie, want directe degradatie zal dan een feit zijn. In Wijk aan Zee tegen de plaatselijke vereniging moesten afgelopen zondag de punten gehaald worden. Op de ranglijst scheidde beide teams vier punten. In een zeer slechte wedstrijd was ook nu RKDES machteloos en verloor verdiend de wedstrijd met 3-2, na een 1-1 ruststand. Al in de 13e minuut kwam Wijk aan Zee op voorsprong. Geklungel in de verdediging van de Kudelstaarters bracht Thijs Hittema in goede positie, hij scoorde fraai 1-0 voor de thuisploeg. De gasten waren even van slag, maar een prachtig opgezette aanval op links in de 20e minuut, gaf Paul Verburg de gelegenheid om de bal met veel gevoel op maat voor te zetten op Edwin van Maris, laatst genoemde speler haalde verwoestend uit, 1-1. In de tweede helft kwam RKDES verrassend op voorsprong, maar niet voor lang. Het complete verslag van Ad Verburg donderdag in de krant.