Dit Weekend: Expositie, braderie, veiling en concerten

Aalsmeer – In nauwe samenwerking met stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en geholpen door tal van KCA-vrijwilligers, jeugd en inwoners is door de stichting 4 en 5 mei Aalsmeer in het Oude Raadhuis een bijzondere tentoonstelling rond het thema Vrijheid gerealiseerd. Op bevrijdingsdag is de expositie geopend door cultuur-wethouder Gertjan van der Hoeven. Leerlingen van de groepen 7 van alle tien basisscholen en van het Wellant College geven in korte gedichtjes, zogenaamde Elfjes (11 woorden) uitdrukking van wat voor hen vrijheid betekent. De 70 beste Elfjes zijn in het Oude Raadhuis tentoongesteld. Hoe plaatsgenoten van verschillende generaties vrijheid ervaren is in een videodocumentaire opgetekend door de jeugd van De Binding. Aangevuld met beeldmateriaal uit 1945 rond de bevrijding van Aalsmeer en Kudelstaart wordt een indrukwekkend beeld gecreëerd waarvoor één van de zalen van het Oude Raadhuis tot filmzaal is omgetoverd. In de grote zaal worden talloze foto’s, brieven, krantenknipsels, ooggetuigenverslagen en dergelijke van de bevrijdingstijd tentoongesteld, beschikbaar gesteld door inwoners. Aalsmeerse kunstenaars ronden met kunstwerken rond het thema Vrijheid de collectie af. Werken zijn te zien van Karin Borgman, Cathy van der Meulen, Engelien van der Weijden, Anneke Harting, Miep Maarsse en Annelie Klein Sprokkelhorst. Een indrukwekkende tentoonstelling die nog tot zondag 21 juni te bewonderen is in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat. De monumentale expositieruimte in het Centrum is iedere donderdag tot en met zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag 9 mei:

* Geraniummarkt op het Raadhuisplein en braderie in de Zijdstraat en op het Molenplein.  Beide activiteiten zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

* Nationale Molendag. De Leeuw in de Zijdstraat open van 9.00 tot 16.00 uur en Stommeermolen aan Molenvliet open van 9.00 tot 18.00 uur.

* Tasty Saturday in de Ophelialaan. Ruiken, proeven en beleven bij alle winkels van 13.00 tot 17.00 uur.

* Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart vanaf 20.00 uur in Dorpshuis aan de Kudelstaartseweg.

Ook zaterdagavond: jubileumconcert Theo Griekspoor in de Open Hof kerk vanaf 20.00 uur, optreden coverband The Red Maddies in café Joppe van 20.30 tot 23.00 uur, Feestzooi in feesterij de Bok van 22.00 tot 05.00 uur.

Zondag 10 mei:

* Familieconcert Toon Tellegen met Wisselend Toonkwartet in de Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 vanaf 14.00 uur.

* Crown Cinema trakteert het hele weekend op tal van films voor alle leeftijden!

Foto: www.kicksfotos.nl. Tentoonstelling in het Oude Raadhuis.