Eerste open dag Tuin Bram de Groote

Uithoorn – De Tuin Bram de Groote ligt aan de Boterdijk in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Stichting Landschap Noord-Holland (LNH). De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weide, waar in de zomer kalfjes grazen. De werkgroep Tuin Bram de Groote bestaat uit 14 vrijwilligers, die wekelijks bezig zijn met het onderhoud van de tuin.

Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) tussen 9.00 en 12.00 uur  in de tuin rond te kijken.  

Zondag 7 april is de eerste open dag van dit jaar. Het is al volop lente in de tuin. De sneeuwklokjes en de krokussen, die er altijd als eerste bij zijn, hebben plaats gemaakt voor andere bollen, zoals driekantig look, narcissen, sneeuwroem  en wilde hyacinten.  Ook bosanemonen, helleborussen, sleutelbloemen en speenkruid bloeien volop. En de magnolia, de stermagnolia en de fruitbomen bloeien eveneens volop. Kortom, er valt weer veel te genieten.

De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van  de Boterdijk en Elzenlaan en is op 7 april open van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen naar binnen via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur van Landschap Noord Holland aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.