Zaterdag stemmen voor 1e kinderburgemeester

Aalsmeer – Woensdag 27 mei was het een drukte van belang in het gemeentehuis met maar liefst 34 kinderen die zich kandidaat stelden voor de functie van kinderburgemeester. Na een enerverende middag zijn uiteindelijk zeven kandidaten geselecteerd die verder gaan naar de volgende ronde. De kandidaten in willekeurige volgorde zijn: Chelsy Baas, Eline Jansen, Jolomi Ayutsede, Oscar van den Helder, Roos den Haan, Shahinda Hamed en Vince Boom. De jury bestond uit Iñez Hallewas van De Binding, Hergo van Ginkel van basisschool De Hoeksteen en wethouder Gertjan van der Hoeven, verantwoordelijk voor jeugd en onderwijs. De jury had een zware klus omdat er zoveel kandidaten waren en het waren ook allemaal bevlogen kandidaten. De kinderen werden ontvangen door burgemeester Jeroen Nobel. Hij stak ze een hart onder de riem voor zij gingen leren presenteren en elevator-pitchen om hun kandidatuur kracht bij te zetten.

Stemhokje op Molenplein
Bij de volgende ronde komen de kinderen van Aalsmeer aan de beurt. Aanstaande zaterdag 30 mei kunnen kinderen tot 13 jaar komen stemmen op één van de zeven geselecteerde kandidaten tussen 12.00 en 15.00 uur op het Molenplein. Er komt een echt stemhokje te staan waar de kinderen met een rood potlood kunnen stemmen en het stembiljet gaat in een echte stembus. De zeven geselecteerde kandidaten hebben twee dagen de tijd om stemmen te gaan winnen. Ze krijgen flyers om al hun vriendjes en vriendinnetjes, klas- en buurtgenoten op te roepen om zaterdag op hen te gaan stemmen. Ze proberen natuurlijk om zoveel mogelijk kinderen naar het stemhokje op het Molenplein te krijgen. Op het Molenplein wordt het zaterdagmiddag een gezellige drukte, omdat ongeveer gelijktijdig met het stemmen een kinderstoepkrijtwedstrijd wordt gehouden in het kader van de Week voor de Amateurkunst.

Meisje of jongen?/strong>
Op zaterdag 13 juni tijdens de junior pramenrace wordt de kinderburgemeester bekend gemaakt én meteen benoemd door burgemeester Jeroen Nobel. Het wordt spannend, vijf meiden en twee jongens. Wordt de eerste kinder- of jongerenburgemeester een dame of een heer?