Eerste internationale graffitidag

Aalsmeer – De kleurige aankondiging aan de achtermuur van Sous-Terre Aalsmeer zal de vele bezoekers en voorbijgangers niet zijn ontgaan. Zondag 27 augustus is het zover: De eerste internationale graffitidag! Het wordt een dag waaraan nationaal en internationaal bekende graffiti artiesten het ontstaan van hun verrassende ‘straat’-kunst tonen. Inmiddels heeft graffiti wereldwijd een vaste en erkende plaats veroverd. Wie naar Sous-Terre komt weet waarom. Op de daags tevoren geplaatste grote panelen kunnen de artiesten aan de slag met hun ontwerp. Er komt geen kwast aan te pas, maar wel heel veel spuitbussen.

Degenen die alvast een voorproefje kregen weten hoe zeer het de moeite waard is om naar het ontstaan van de kunstwerken te komen kijken. Het is werkelijk een wonder om te zien hoe virtuoos de graffiti artiesten in staat zijn om hun creaties rechtstreeks vanuit de spuitbus aan te brengen.

Workshops 

Gedurende de dag worden er twee workshops georganiseerd, die worden geleid door Sander Bosman.  DJ’s zorgen voor passende muziek die de artiesten begeleiden bij hun werk. Ook is het mogelijk om een workshop DJ te volgen.

Bijzonder

Binnen in de galerie is meer werk van de artiesten te bekijken evenals de tentoonstelling ‘Kunstkasten in Aalsmeer’. Dit bijzondere ééndaagse evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente, Cultuurpunt Aalsmeer, Lak aan Alles, Glasshouse Entertainment, Kunstkasten Aalsmeer en het Huiskamermuseum. De prettige samenwerking van de afgelopen maanden met een hoofdrol voor Sander Bosman (Lak aan Alles) en Lennard Gols (Cultuurpunt) levert een geweldig evenement op, dat zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur gratis is te bezoeken .Voor de workshops wordt een bijdrage gevraagd.

Sous-Terre Aalsmeer is te vinden tegenover de mooiste watertoren van Nederland aan de Kudelstaartseweg.

Janna van Zon