Dorpswandeling in teken architectuur

Aalsmeer – Welke Aalsmeerse kerk wordt een kruiskerk genoemd? Wat is er bijzonder aan de architectuur van ‘Broeckmans’? Welke bouwinvloeden zijn terug te zien in het winkelgebied? Tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum komende zaterdag 26 augustus krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door het VVV-agentschap, gevestigd in Boekhuis Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

De dorpswandeling van aanstaande zaterdag 26 augustus staat onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. Hij gaat specifiek in op de architectuur van een aantal bijzondere gebouwen in de dorpskern. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost 3,50 euro.

Reserveren is niet strikt noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via boekhuis@boekenhof.nl of bel naar 0297-324454. De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke wetenswaardigheden. Naast aankomende zaterdag is er dit jaar nog een wandeling op 30 september. Ook hiervoor kunt u al reserveren. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Kijk voor meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl.