Dorpswandeling met Jan van Veen

Aalsmeer – Wat is er zo bijzonder aan de dorpskerk? Waarom ligt het centrum van Aalsmeer aan de buitenkant van het dorp? En wat is er ‘mis’ met het gemeentewapen? Tijdens de dorpswandeling komende zaterdag krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door het VVV-agentschap, gevestigd in Boekhuis Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

De dorpswandeling van aanstaande zaterdag 29 juli staat onder leiding van Jan van Veen, voormalig directeur van OBS Kudelstaart en een bevlogen verteller over de geschiedenis van Aalsmeer. Hij geeft onder andere rondleidingen in Fort Kudelstaart, maar is ook een van de vaste gidsen bij de wandelingen in Aalsmeer-dorp. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost € 3,50. Reserveren is niet strikt noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via boekhuis@boekenhof.nl of bel 0297-324454.

Leuke anekdotes
De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Naast aankomende zaterdag zijn er dit jaar nog wandelingen op 26 augustus en 30 september. Ook hiervoor kan al gereserveerd worden. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Kijk voor meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl.