Doe mee met de WorldCleanup Day


De Ronde Venen – Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. In ruim 180 landen geven mensen onze planeet een grote schoonmaakbeurt. Het is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Het doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Op meer dan acht locaties in De Ronde Venen kun je meedoen met een opruimactie. Aanmelden voor de acties kun je hier: www.worldcleanupday.nl.  Zoom in op de kaart naar De Ronde Venen. Door te klikken op de icoontjes op de kaart kun je je aanmelden.  

Plassen Jutten in Vinkeveen
In de zomer ontstaat zwerfafval in de natuur en dus ook op en rondom het water. Op de oevers en in het water blijft de rommel gemakkelijk liggen. Het najaar leent zich uitstekend om het afval op te ruimen. Kom meehelpen om de Vinkeveense plassen weer een stukje schoner te maken. Deelnemers gaan met SUPs, kano’s en electrische motorboten de plassen op om het afval op te ruimen. Verzamelen om 09:45 naast het strandje bij Vinkeveen Haven, Herenweg 144. Je kunt meehelpen tussen 10.00 en 12.00 uur. Opgeven kan via www.worldcleanupday.nl.

Opruimen
Daarnaast kun je op de volgende locaties meehelpen op 18 september: 9:30 – 12:30 uur: Opruimen met de Wereldwinkel in Abcoude, start Brugstraat 9. De opruimspullen kunnen tot 17:00 uur worden teruggebracht. Ollie’s coffee and More sponsort een kopje koffie voor de deelnemers. 10:00  – 12:00 uur: Kom mee opruimen bij het Haaglandje (speeltuin) te Haagwinde in Abcoude. 10:00 – 11:00 uur: Lekker schoonmaken, Start: Hoek Molenweg Abcoude. 13:00 – 15:00 uur: Samen op pad voor een schoon Vinkeveen, start bij het oorlogsmonument op de Herenweg. 9:00 -11:00 uur Conincksmeer schoon. Na afloop samen koffie drinken.   9.30 – 11:30 uur: Vlinderbos en Maricken zwerfafvalvrij maken, start bij de Vlinderbos school Veenweg. 10:00 uur – 12:30 uur: Actie Schone Bermen in De Hoef, Start Westzijde 47a  

Veiligheid voorop
Opruimers wordt gevraagd om zich aan de maatregelen tegen het coronavirus te houden. Meer informatie: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona In de gemeente De Ronde venen zijn er meer dan 170 mensen en veel scholen actief om een gebiedje schoon te houden. Zij nemen hun afvalgrijper mee op hun (dagelijkse) wandeling, tijdens het hardlopen, op de fiets of als ze de hond uit laten. Wil je ook ambassadeur worden en een gratis afvalgrijper ontvangen? Meld je dan aan bij nmederondevenen@odru.nl.