Diverse vernielingen op Surfeiland: Getuigen gezocht!

Aalsmeer – Zo goed als zeker zijn in de avond en nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juni vernielingen aangericht op het Surfeiland aan de Kudelstaartseweg. Er zijn takken afgebroken van de bomenrij bij het clubgebouw van de Windsurfclub, aan de kant van het strand, en de ondersteunende balken zijn deels gemolesteerd. En de vandalen hebben nog meer kapot gemaakt. Er zijn twee vuilnisbakken met betonplaat en al uit het gras getrokken, de houten picknicktafel is uit de grond getild en verder op naast het natuurstenen zitje gezet. Het tafelblad van de picknicktafel hebben de vernielers ook nog maar even met grof geweld verwijderd.
De vernielingen zijn woensdag 24 juni even voor zes uur in de avond ontdekt door Paul van Noord, bestuurslid van de Windsurfclub. Er is reeds aangifte gedaan bij de politie en inmiddels is de gemeente op de hoogte gesteld. Vrijdag 26 juni begint de Westeinder Water Week met bootjes bouwen voor de jeugd van de basisscholen op het recreatie-eiland en zaterdag en zondag zijn er zeilwedstrijden, die vanaf het Surfeiland goed bekeken kunnen worden. Hopelijk kunnen op tijd de vernielingen zo goed als mogelijk hersteld worden.
Er worden getuigen gezocht, de vandalen horen verantwoordelijk gesteld te worden voor hun onbenullige gedrag! Wie meer informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De daders mogen zich ook melden, maar die geven vast niet thuis…