Diverse plannen voor invulling perceel Dorpsstraat 107

Aalsmeer – De klus is nagenoeg geklaard, de opstallen aan Dorpsstraat 107 zijn bijna met de grond gelijk gemaakt. Het was de ergernis van vele inwoners. De woning, die in januari 2013 in vlammen op ging, en de door groen overwoekerde oude, vervallen kassen hebben jaren de entree naar Aalsmeer bepaald. Het gaat gelukkig anders worden.

Henk Verbeek van VMC Onroerend Goed BV uit Aalsmeer heeft begin april overeenstemming bereikt met de eigenaar van het perceel grond en samen hebben ze een positief gesprek gehad met de gemeente. De gemeente heeft aangegeven open te staan voor nieuwe invullingen.

Op 21 april is aangevangen met de sloop. Eerst het huis, daarna de kassen en nu, vrijdag 8 mei, rest nog het verwijderen van het groen. Er is voortvarend gewerkt.

Verbeek, die het perceel te koop gaat zetten voor de eigenaar, gaf reeds eerder aan liever geen kantoor- of bedrijfspand te willen zien verrijzen. Een hotel en restaurant met terras aan het water lijkt hem ideaal. En mogelijk gaat dit wel gebeuren.

Gras inzaaien

Henk Verbeek: “Het gaat nu heel snel. Eind volgende week moet alles klaar zijn. Dan gras inzaaien en klaar voor de verkoop. Langs de Dorpsstraat komt een keurig hek te staan. Met de provincie ben ik in bespreking over de aanleg van een beukenhaag langs het pand van Berghoef naar de Ringvaart.”

Hotel met terras

En al een koper gevonden? “De koper loopt wel rond”, zegt hij ietwat geheimzinnig, maar Verbeek wil toch wel iets vertellen. “Ik ben in gesprek met enkele aspirant kopers, maar de deal moet nog gemaakt worden, hoor. Volgens de gemeente zijn er veel mogelijkheden voor de bouw van een hotel aan de Ringvaart met een terras aan het water en mogelijkheden dat sloepen kunnen aanmeren. Er wordt gewerkt aan diverse plannen”, besluit hij.