Diverse bekeuringen na controles

Aalsmeer – Op zondag 2 juli hebben agenten in samenwerking met het team verkeershandhaving een grootschalige verkeerscontrole gehouden nabij het Winkelcentrum in Kudelstaart. In de middag zijn er in de Einsteinstraat ongeveer zestig blaastesten bij bestuurders afgenomen. Hierbij bleek dat 1 persoon te diep in het alcoholglaasje gekeken had. Er is een rijverbod afgegeven en er is proces-verbaal opgemaakt.

Ook zijn bekeuringen uitgedeeld vanwege scherp uitstekende delen vanuit een aanhanger, rijden zonder gordel en rijden met een lekke uitlaat. Ook zijn zeven bestuurders beboet voor het overschrijden van de maximumsnelheid op de Mijnsherenweg.

Raadhuisplein

Aan het begin van de avond is de controle voortgezet op het Raadhuisplein in het Centrum. Hierbij is aan 202 bestuurders gevraagd te blazen.  Bij 3 personen bleek dat zij teveel alcohol hadden gedronken. Ook deze automobilisten kregen een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt. Bekeuringen zijn verder uitgeschreven voor het rijden met een gladde band en twee bestuurders bleken achter het stuur te zitten zonder een geldig rijbewijs te hebben. Voor een 38-jarige inwoner van Uithoorn was dit niet de eerste keer dat  hij werd betrapt. Zijn voertuig is in beslag genomen en hij zal zich moeten verantwoorden bij justitie.

Ook is een bromfiets in beslag genomen. De brommer bleek op de rollerbank een snelheid te kunnen halen van 91 kilometer per uur. De eigenaar kan een flinke boete verwachten. De beide controles zijn goed en gemoedelijk verlopen.

Foto: Marco Carels