Diploma’s programma Opstap(je) uitgereikt

Aalsmeer – Op woensdagmiddag 5 juli hebben twaalf kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart Opstap(je) afgerond. Zeven daarvan waren aanwezig waren om hun diploma in ontvangst te nemen van wethouder Gertjan van der Hoeven. De wethouder was erg te spreken over de inzet van de kinderen, ouders en de medewerkers die hebben deelgenomen aan Opstap(je).

Elk jaar minimaal 40 gezinnen

Ons Tweede Thuis biedt in samenwerking met de gemeente, de VVE voorschoolse vervroegde educatie en de scholen in de gemeente Amstelveen en Aalsmeer/Kudelstaart het taal-en ontwikkelingsprogramma Opstap(je) aan. Elk jaar worden er minimaal 40 gezinnen in Amstelveen begeleidt en 20 gezinnen in Aalsmeer/Kudelstaart.

Trotse ouders

Dit tweejarig programma is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar met een ‘dreigende’ (taal-)achterstand. Ons Tweede Thuis bezoekt de gezinnen elke twee weken en houdt themagerichte ouderbijeenkomsten die de interactie tussen ouder en kind moeten stimuleren, zodat kinderen beter zijn voorbereid op het kleuter-en basisonderwijs.
Docenten merken verschil
Goed nieuws, Opstap(je) gaat ook de docenten van de scholen niet onopgemerkt voorbij, aangezien zij ook merken dat er sprake is van vooruitgang wat betreft spraak sinds de kinderen deelnemen aan Opstap. Ook dit jaar waren er naast de trotse ouders, kinderen en medewerkers ook docenten aanwezig die het de feestelijke diploma-uitreiking niet wilden missen.