Concert Neva-ensemble in Kudelstaart

Kudelstaart – Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble uit Sint Petersburg geeft een concert op zondag 29 december vanaf 15.00 uur in Sint Jan geboortekerk aan de Kudelstaartseweg.

Van begin december tot half januari verzorgt het Neva-ensemble wederom een groot aantal optredens door heel Nederland. Het Russische klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische)componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties. Naast de concerten werkt het koor ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en kerkdiensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. 

Het gezelschap keert elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar Nederland. Zij krijgt zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan het koor besteed. De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van het concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Valerya Matigulina vua 072-5128555 of via www.neva-ensemble.narod.ru