Certificaten cursus ‘Politiek Actief’

Aalsmeer – Tijdens de raadsvergadering vorige week donderdag 29 juni is de cursus ‘Politiek Actief’ afgesloten. Deelnemers ontvingen een certificaat en bloemen uit handen van burgemeester Nobel. De cursus was bedoeld voor inwoners van Aalsmeer die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek en daar meer over willen weten.
De belangstelling voor de gratis cursus was groot. Binnen een week was het maximum aantal deelnemers van dertig bereikt! Op 14 en 21 juni jl. kwamen de cursisten bijeen op het gemeentehuis en kregen onder meer uitleg over hoe de gemeenteraad tot besluiten komt en wat er bij komt kijken om raadslid te zijn.

Het initiatief vanuit de gemeente werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. De deelnemers gaven aan in de bijeenkomsten een goed beeld te hebben gekregen van hoe de gemeenteraad werkt en wat het inhoudt om raadslid te zijn. Sommige deelnemers hebben zelfs aangegeven actief te willen worden in de Aalsmeerse politiek.

Het is positief om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de lokale democratie. Gezien de grote belangstelling is het plan om de cursus in het najaar opnieuw aan te bieden.