CDA: ‘Schiphol okay, meer overlast: Nee’

Aalsmeer – ‘Schiphol okay, meer overlast: Nee’ – dat is een van de regionale speerpunten uit het verkiezingsprogramma van het CDA bij de verkiezingen voor provinciale staten in Noord-Holland op 18 maart. Het CDA Aalsmeer en Kudelstaart organiseert hierover een themabijeenkomst op woensdag 11 februari in het Dorpshuis in Kudelstaart. ‘Schiphol is van groot economisch belang voor ons leefgebied en voor heel Nederland, maar het luchtvaartverkeer veroorzaakt ook overlast. Dat mag niet méér worden. Tegelijk wil het CDA dat de provincie Noord-Holland meewerkt aan de lobby voor een beter LIB (Luchtvaart Instellingen Besluit), waar het huidige kabinet mee dreigt te komen. Daarin worden te veel ontwikkelingen onmogelijk gemaakt: het is een economisch slot.’ Dit is één van de regionale speerpunten uit het verkiezingsprogramma van het CDA Noord-Holland voor provinciale staten op 18 maart.

Sprekers in debat

Voor het CDA Aalsmeer en Kudelstaart is dit actuele onderwerp een reden om de  themabijeenkomst ‘Schiphol okay, meer overlast: Nee’ te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst (inloop 19.30 uur, start 20.00 uur en afronding 22.00 uur) wordt onder leiding van Ad Verburg het woord gevoerd door onder andere Joost Wagemakers (Stichting Leefomgeving Schiphol), Klaas Bijlsma (Omgevingsraad Schiphol), een verrassingsspreker, Tom Verlaan (wethouder gemeente Aalsmeer en Hermen de Graaf (kandidaat provinciale staten Noord-Holland voor het CDA). En natuurlijk is er een debat met de bezoekers. De themabijeenkomst wordt gehouden in Dorpshuis ‘t Podium aan de Kudelstaartseweg 299. Voorafgaand aan deze bijeenkomst is er voor CDA-leden (en eventueel partners) een algemene ledenvergadering. Bij de themabijeenkomst vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Naast het thema ‘Schiphol okay, meer overlast: Nee’ zullen ook de verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen op 18 maart aan de orde komen. Lokale kandidaten voor provinciale staten en de waterschappen zijn Hermen de Graaf, Judith Keessen, Jaap Overbeek en Bep Heemskerk. “Aalsmeer is als vanouds weer overal vertegenwoordigd en ook in politiek opzicht een afspiegeling van onze actieve gemeente’’, stelt het bestuur van het CDA Aalsmeer en Kudelstaart.

 

Foto-onderschrift:

Hermen de Graaf wordt door lijsttrekker Jaap Bond (l) en Anne Zandberg van het CDJA gefeliciteerd met zijn zesde plaats op de CDA-lijst voor provinciale staten.