Brons voor damclub Kunst & Genoegen

De Kwakel – Met een mooie overwinning op de dammers van Zaanstreek is Kunst & Genoegen (K&G) op de derde plaats geëindigd in de hoofdklasse van de provincie Noord-Holland. Alleen van de titelkandidaten Haarlem en Enkhuizen werd er verloren, juist de wedstrijden die K&G niet op volle oorlogssterkte kon spelen.

Maandagavond bezorgde Adrie Voorn zijn team het eerste punt na een bloedeloze remise. Vervolgens kreeg Wim Keessen de punten in de schoot geworpen na een vermeende damcombinatie die halverwege stokte: 3-1. René de Jong was alweer een schijf voor gekomen en rondde dat inmiddels professioneel af: 5-1. Kopman Wim Konst voegde er tenslotte nog een puntje toe, daarmee handhaafde de debuterende kopman zich dit seizoen goed tussen de kopstukken van de andere teams, eindstand 6-2.

De naar de eerste voorzitter van K&G vernoemde Th. Voorn-prijs ging naar Adrie Voorn, hij scoorde de meeste punten in de bondswedstrijden. Met 10 uit 7 bleef hij René die 9 uit 6 scoorde nipt voor, beide spelers bleven dit seizoen ongeslagen.

De komende maand wordt het 93e seizoen afgesloten, op de maandagavonden in ’t Fort De Kwakel strijden de leden om de clubtitel. Hiervoor heeft Wim Keessen op dit moment de beste papieren in hand. Damliefhebbers blijven van harte welkom, aanvang 19.30 uur.