Brons voor damclub K&G in hoofdklasse!

De Kwakel – Zonder topscoorders Wim Konst en Wim Keessen,  vertrok het  team van K&G zeer gehavend naar Zaanstad om haar laatste bondswedstrijd in de hoofdklasse te spelen. Halverwege de wedstrijd zag het er slecht voor de Kwakelaars uit, invaller Leo Hoogervorst liet zich verrassen door een damcombinatie waarna hij meteen opgaf.

Ook ging het niet goed met Jos Harte die ter elfder uur werd opgeroepen om mee te dammen, Jos kwam een schijf achter. Een zware taak wachtte René de Jong en Adrie Voorn die nu moesten winnen. René kwam hier het dichtste bij, had een schijf kunnen veroveren maar wachtte hier een zet te lang  mee waardoor zijn tegenstander nog kon ontsnappen. Ook kopman Adrie kon geen potten breken, een licht voordeel was niet voldoende voor de winst, tussenstand 4-2 achter. Maar Jos kwam sterk terug, zijn opponent moest eerst zijn veroverde schijf  teruggeven waarna een enerverende strijd met wisselende kansen volgde. Vervolgens ging Jos langzaam maar zeker schijven oppeuzelen zodat een overmachtseindspel op het bord verscheen. Uiteindelijk volgde er overgave van de Zaandammer en trok Jos de beide partijen recht, 4-4 eindstand.

Door dit resultaat zijn de dammers van Kunst en Genoegen op een zeer verdienstelijke gedeelde derde plaats geëindigd in de hoofdklasse van Noord-Holland. Purmerend en Enkhuizen zullen een beslissingswedstrijd moeten spelen om de titel. De komende afsluitende weken strijden de K&G-ers  om hun onderlinge titel, van een roerig seizoen dat hopelijk nog een vervolg mag krijgen.