Brandstichting, vernielingen en baldadigheid

Aalsmeer – In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari is brandstichting gepleegd in de Gedempte Sloot. Zo goed als zeker zijn met opzet de containers van de bakkerij in brand gestoken. Het vuur greep snel om zich heen en heeft behoorlijke schade gebracht aan de pui aan de achterzijde van een bedrijf in de Marktstraat. Een getuige heeft de brandstichting gezien en heeft onmiddellijk de politie en de brandweer gebeld. Beiden waren snel ter plaatse en hadden de brand al na korte tijd onder controle. Blij is de brandweer zeer zeker met de melding van de getuige. Volgens brandweermannen was anders het pand mogelijk in vlammen opgegaan. De politie zoekt meer getuigen. De daders gezien, meer informatie? Bel dan 0900-8844.

Spiegels, ruitenwissers en antennes afgebroken

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari zijn ook diverse vernielingen gepleegd aan auto’s in de Hornmeer. Van liefst tien auto’s in de omgeving van de Meervalstraat zijn spiegels, ruitenwissers en antennes afgebroken. De daders zijn mogelijk eerdere bezoekers van de aan de Dreef gevestigde uitgaansgelegenheid. Ook hier hoopt de politie de daders aan te kunnen houden om de schade te verhalen. Telefoonnummer is 0900-8844.

Zoutopslag bij fortloods om

En wat hebben we weer een lol gehad! Afgelopen weekend is door waarschijnlijk baldadige jeugd de zoutopslag bij de fortloods aan de Kudelstaartseweg omgegooid. Jammer, kilo’s zout verloren dat bij gladheid heel wat valpartijen zou kunnen voorkomen. De container is overigens niet beschadigd. Recht op zetten, vegen en klaar. Maar, toch? Waarom? Het moet overigens best nogal wat kracht gekost hebben. De opslag was goed gevuld, dus behoorlijk aan het gewicht (zie foto). Mogelijk zijn er getuigen. Zij worden eveneens verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.