Braderie, vuurwerk, Ride en winkelen in SPIEdl in feesttent

Aalsmeer – Het is september en dit betekent in Aalsmeer feest voor alle inwoners met allerlei activiteiten voor elk wat wils. Aanstaande zaterdag 5 september gaat deze bruisende feestmaand van start met een grootse braderie in de straten van het Centrum van 10.00 tot 17.00 uur en in de avond het spectaculaire Vuur en Licht op het Water met bij de Watertoren vanaf 20.00 uur de Uitmarkt van het Crown Theater met diverse artiesten en de start van de verlichte botenshow, waarvan de sliert bootjes over de Ringvaart vaart en uiteindelijk afmeert rond de Watertoren om, net als de bezoekers ’aan de wal’ te genieten van het grootse vuurwerk vanaf 23.00 uur.

Polo’s en SPIEdon

De braderiekraam van SPIE in de Zijdstraat gaat zaterdag al om 9.30 uur open. Uw euro is hier echt een daalder waard. Nieuwe polo’s voorzien van het logo van 2015 voor slechts 7 euro. Of een originele SPIE vlag voor 5 euro. SPIE heeft dit jaar een speciale Ride for the Roses aanbieding. Een SPIEdon! Unieke exemplaren waar je zeker de 100 kilometer fluitend mee uit fietst voor slechts 3 euro. Natuurlijk kunnen deelnemers zich nog inschrijven voor de 30ste Pramenrace en alle informatie krijgen over de race.

Ride en Feestweek

En op zondag 6 september is de Ride for the Roses. 10.000 Fietsers samen in de strijd tegen kanker. De start en finish voor de Ride is bij veiling FloraHolland aan de Legmeerdijk. De cycletour-renners starten ‘hun’ 100 kilometer om 10.00 uur (startceremonie vanaf 9.30 uur) en degenen die op de fiets stappen voor de toertochten van 25 of 50 kilometer mogen rond 11.00 uur vertrekken. De slotmanifestatie met diverse optredens begint om 14.00 uur en rond kwart voor vier is de bekendmaking van de opbrengst. Ook niet-fietsers zijn hierbij overigens welkom. Voor wie niet op de fiets stapt: Het Raadhuisplein wordt zondag tussen 11.30 en 14.00 uur omgetoverd tot kinderparadijs met een steprace voor Ride for the Roses en diverse spelletjes voor de jongste inwoners. Wel even onderbreken natuurlijk voor de stoet wielrenners die door het Centrum rijden en zwaaien naar deze bikkels! Zondag is er hopelijk ook nog tijd over om de kunstbeurs aan de Westeinder te bezoeken in galerie Sous-Terre tegenover de Watertoren. Voor de deelnemers aan de Pramenrace wacht zondag overigens een ander (sportief) evenement: Proefvaren. En zondag 6 september is natuurlijk de start van de Feestweek op het Praamplein met een gevarieerd programma-aanbod, zie hiervoor www.feestweek.nl.

Winkelen in de SPIEdl

Na de tentdienst op zondag, is maandag 7 september de feesttent voor de SPIE sportavond. De bedoeling is dat er gewinkeld gaat worden. Uitingen als ‘100% in de tent’ en ‘hamsteren’ of ‘3 dolle dwazen dagen’, het mag allemaal. De feesttent op het Praamplein wordt omgetoverd tot een echte SPIEdl. SPIE bouwt in de tent een supermarkt waar van alles gekocht kan worden. Met 4 teams wordt er gestart om op zo’n efficiënt mogelijke manier het opgedragen boodschappenlijstje af te werken met de juiste artikelen en af te rekenen bij de charmante dames bij de kassa. Hilarisch en vast erg gezellig. Tent open om 20.00 uur. Toegang gratis.