Bibliotheek opent de Maakplaats

Amstelveen – De maand april is door de Bibliotheek Amstelland omgedoopt tot ‘Maakmaand’. Op zaterdag 6 april wordt de Maakplaats om 14.00 uur officieel geopend door de Amstelveense wethouder Berkhout (Educatie) en directeur van de Bibliotheek Amstelland, Daphne Janson. Iedereen die wil kennismaken met de programma’s van de Maakplaats is van harte uitgenodigd. 

In de Maakplaats op het Stadsplein kunnen kinderen ontdekkend leren en bouwen. Ze maken kennis met technieken en gereedschap waarbij zowel analytisch als creatief denken aan bod komt.

Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie en Programmering bij de Bibliotheek, vertelt waarom de Bibliotheek de Maakplaats heeft ontwikkeld: “In de Maakplaats kan je dingen maken. In het bijzonder dingen die met digitale geletterdheid en met 21ste eeuwse vaardigheden te maken hebben. De wereld verandert razendsnel en de digitale ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Kinderen zijn de makers van straks, en dat leren ze nu op school, en daarbuiten, zoals in de bieb. Ze verbeelden en verwerken verhalen met verschillende kanalen: niet alleen via een boek maar ook via andere media, dus ‘crossmediaal’. En naast het educatieve aspect is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om dingen met je eigen handen in elkaar te zetten en via digitale technieken in beweging te brengen.”

In de Maakplaats ontdekken kinderen verschillende soorten robots en leren ze deze te programmeren. Met verschillende LEGO pakketten kunnen ze ook aan de slag met het zelf ontwerpen en bouwen van robots. Verder worden er in de workshops digitale technieken als video, stop-motion en green screens ingezet om verhalen van kinderen tot leven te wekken. Op

6 april kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in twee proefronden van een uur ervaren wat het aanbod is. Vanaf 14.00 uur die dag is het mogelijk om je aan te melden en de eerste ronde begint om 14.30 uur. De entree is gratis. Meer informatie over het aanbod van de Maakplaats en over de opening is te lezen op www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats.