Bert Vreeken technisch directeur bij Qui Vive

Aalsmeer/Uithoorn – Met ingang van het nieuwe seizoen is de Aalsmeerder Bert Vreeken benoemd als technisch directeur bij hockeyvereniging Qui Vive. Hij behoort al enkele seizoenen tot de staf van heren 1 die het afgelopen seizoen hoofdklasse heeft gespeeld. Zijn activiteiten bij Hurley gaat hij na negen jaar beëindigen. Hij was bij deze Amstelveense hockeyclub succesvol als trainer, coach en als technisch manager. Bij Qui Vive wordt hij  eindverantwoordelijk voor het hockey technische beleid voor zowel de prestatieteams als de breedtesport. In die hoedanigheid gaat hij ook de technische staf aansturen.

Voorzitter Rob Das: “Wij hebben de afgelopen 3 seizoenen hockey technisch en organisatorisch stappen voorwaarts gezet. Mijn collega ’s en ik zijn over deze positieve ontwikkelingen absoluut tevreden. Maar wij sluiten onze ogen ook niet voor de zaken die beter kunnen. Een van de speerpunten voor het komende seizoen is om de trainers nog sterker te maken door hen veel intensiever op het veld te begeleiden. Deze behoefte bestaat zeker voor de trainers van de jeugd. Veel spelers uit de A en B teams trainen met veel enthousiasme en inzet deze teams maar moeten inhoudelijk nog beter worden begeleid. Meer investeren in trainers verdient zich bij spelers/speelsters altijd terug in het plezier en de prestaties. In deze begeleiding gaat Bert Vreeken ook een belangrijke rol vervullen.”

Bert Vreeken is al sinds 1972 lid van Qui Vive. Hij speelde zelf in heren 1 en vervulde eerder een soortgelijke functie binnen de club. Rob Das: “Voor de realisatie van de ambities die wij voor de komende jaren hebben is Bert voor ons de beste technisch directeur die wij ons kunnen wensen. Hij is niet alleen professional en gerespecteerd vakman, maar begrijpt ook de clubcultuur, kent de organisatie en veel leden omdat hij een clubman pur sang is. Vergeet overigens niet dat hij erelid is en eerder een zeer belangrijke clubonderscheiding heeft ontvangen, namelijk de Rob Posthumusbokaal, voor zijn fantastische bijdragen als vrijwilliger gedurende vele jaren. Wij zijn dan ook erg blij dat wij met hem voor een langere periode een overeenstemming hebben bereikt. Met de komst van Bert zijn wij ervan overtuigd dat wij een goede stap zetten in een verdere professionalisering van ons hockeybeleid.”