Amazing Amateurs (6) in Oude Raadhuis

Aalsmeer – Na het succes van de vorige vijf tentoonstellingen organiseert KCA ook dit jaar een expositie van amateurs die in hun vrije tijd schilderen, beeldhouwen of fotograferen: Amazing Amateurs. Van 31 augustus tot en met 15 oktober vindt de zesde editie van deze expositie plaats in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat. Dit jaar voor het eerst dus ook tijdens de Kunstroute op 16 en 17 september.

De deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in keuze welke kunstwerken zij willen laten zien. Er is geen thema en er is geen ballotage.

De redenen om mee te doen kunnen heel divers zijn. De één vindt het gewoon leuk om één of twee keer per jaar naar buiten te treden met een hobby. Anderen nemen het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden.

Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn. De één schildert herinneringen of doet dat van foto’s en de ander hakt in steen tot het af is.

32 Deelnemers

Deelnemers dit jaar zijn: Herman  Albers, Henny Bax,  Mady Beekman,  Lidie Bootsman,  Margreet Brakel,  Ada  Bruine de Bruin,  Abel van Dam,  Elza M. van Dijk-Sousa dos Santos,  Adriana van Dillewijn,  Annemarie Groeneveld-Kooij,  Jannie Harting-den Das,  Hansje Havinga,  Erika Hiemstra,  Carolien Horich,  Marianne de Jong-Wegbands,  Hemma Kniep,  Gré van Leeuwen,  Maud Lendfers,  Marian van Liempt,  Jan Millenaar,  Paula Schulte,  N. Spaargaren,  Nely Sparnaaij,  J. Stokkel,  Frans Stokkel,  Jan van Veen,  Loes Velders,  Agnes van der Wal-Baselier,  Joke Wegman-Timmer,  Ingrid Wiebe-Otto,  Marjon Woelders en Gerard Zelen.

Gouden Penseel

Ook dit jaar kunnen deelnemers weer prijzen winnen. Het publiek mag ook van zich laten horen en stemmen voor het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria te weten; kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven.