Almere wint Eredivisie zeilen op Westeinder

Aalsmeer – Ondanks dat het weer het ietwat liet afweten, heeft Aalsmeer een prachtig zeilweekend beleefd. De Eredivisie Zeilen kende spectaculaire wedstrijden voor de kijkers en verrassende windrichtingen en -krachten voor de deelnemers. De eerste zeildag, vrijdag 30 juni, was de wind gelijk instabiel. Het team van Giesbeek wist hier het beste mee om te gaan en wist vier indrukwekkende overwinningen te boeken.

Tijdens de tweede speelronde op zaterdag 1 juli wist Almere Centraal zich naar de top te zeilen en werd Giesbeek terug gezet naar plaats twee, met slechts 1 punt verschil. Spannend dus hoe de derde en laatste dag, zondag 2 juli, zou gaan verlopen. Uitdam wist  overigens tijdens dag twee ook behoorlijk op te klimmen in het klassement met vier overwinningen. Zou deze landskampioen van 2015 de eer gaan opstrijken voor de ‘kemphanen’ Almere Centraal en Giesbeek?

Nee, Uitdam is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. De Eredivisie op de Westeinderplassen is gewonnen door Almere Centrum, Giesbeek won het zilver. De prijzen (watertorentjes) zijn zondag aan het einde van de middag uitgereikt door wethouder Jop Kluis. Totaal zijn er deze drie dagen 45 races gezeild. Aalsmeer wist op eigen water helaas niet te scoren, maar de competitie duurt voort. Wie weet…

Foto: www.kicksfotos.nl. Wethouder Kluis met de zeilers van de drie teams, die goud, zilver en brons hebben behaald op de Westeinderplassen.