Aandacht voor Olympische sporters op Geinbrug in Abcoude

Aan de Geinbrug in Abcoude hangt sinds deze week een levensgroot spandoek met daarop de beeltenis van tienkamper Eelco Sintnicolaas in actie. Sintnicolaas is één van de ruim 240 sporters die in Rio de Janeiro meedoet aan de Olympische Spelen. Het spandoek maakt onderdeel uit van een landelijke campagne om Team NL, en de individuele sporters die actief zijn op de Olympische Spelen en de aansluitend gehouden Paralympics, onder de aandacht te brengen.
Op het spandoek is Eelco Sintnicolaas te zien terwijl hij bezig is met polsstokhoogspringen, één van de onderdelen van de tienkamp. De hoogte van het spandoek komt overeen met de hoogte die hij met een polsstok kan bedwingen. Naast de foto staat het citaat ‘Hier kan ik overheen, Nou ja, met mijn polsstok dan’ van Sintnicolaas afgedrukt. Het persoonlijk record van de atleet is 5,52 meter. Het spandoek is onder de brug bevestigd en dus alleen te zien als de brug openstaat.

De afzender van de campagne is Team NL/NOC*NSF. NOC*NSF is onder andere verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams. Met de landelijke campagne wil de sportkoepel op een ludieke manier de sporters die naar Rio gaan onder aandacht brengen. Ook is de actie bedoeld om geïntereseerden te laten weten hoe zij sporters kunnen volgen (bijvoorbeeld via een nieuwe app), maar ook om sport in zijn algemeenheid onder de aandacht brengen.

De Olympische Spelen vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus, de Paralympische Spelen zijn een maand later, van 7 tot en met 18 september. 241 Olympische sporters en 114 Paralympische sporters vertegenwoordigen Nederland op de Spelen in Rio.