Aalsmeers Bromfiets Genootschap on tour

Aalsmeer – Donderdagavond 6 juli was de briefing in Joppe en vanmorgen, vrijdag 7 juli, zijn ze vertrokken. Het Aalsmeers Bromfiets Genootschap organiseert voor het eerst een weekend weg met bromfietsen uit de jaren zeventig en tachtig en voor dit uitje was de animo groot.

Ongeveer veertig enthousiaste bromfietsrijders nemen deel aan deze ontdekkingstocht en hebben het er voor over om twee keer (heen en terug) ruim 150 kilometer op de bromfiets te zitten en geheid zadelpijn te krijgen.

Het Bromfiets Genootschap onder leiding van Jan van Schuppen, Dirk van Leeuwen en Kim Veltman heeft mooie routes uitgestippeld en biedt een gezellig weekend, waarin ook een bezoek aan een brouwerij op het programma staat. De tocht gaat richting Breukelen en Doorn om vervolgens te eindigen in Ede.

Op zaterdag 8 juli gaan Wolfheze, Arnhem en Oosterbeek ontdekt worden. En zondag 9 juli wordt de terugweg aanvaard met uiteraard opnieuw een ‘toeristische’ route door Elst en via Maarssen, Haarzuilen en Mijdrecht terug naar Aalsmeer.