Van Kouwentoernooi: Winst FCA zondag en RKDES

Aalsmeer – Gisteren, woensdag 12 augustus, is het Van Kouwentoernooi van start gegaan. Drie clubs en vier teams strijden om de eer van Aalsmeer. Voor de veertiende keer alweer wordt dit voetbaltoernooi georganiseerd als voorstart van het nieuwe seizoen. Deelnemende teams zijn de zaterdag- en zondag-selectie van FC Aalsmeer, RKDES uit Kudelstaart en KDO uit De Kwakel.

Voor aanvang van de wedstrijden werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk Schrama, die zich vele jaren heeft ingezet voor de voetbal in Aalsmeer. Zijn overlijden is een gemis voor de club.

De zaterdag- en zondag-selecties van FC Aalsmeer speelden deze eerste avond tegen elkaar en KDO en RKDES gingen de strijd aan.

FC Aalsmeer zondag bleek duidelijk de sterkere ploeg te zijn. Misschien al stiekem geoefend… In ieder geval werd met liefst 3-0 gewonnen van de zaterdag mannen. KDO tegen RKDES was een spannende ‘pot voetbal’. Het publiek genoot van deze thriller, die uiteindelijk gewonnen werd door RKDES met 3-2.

Aanstaande zaterdag 15 augustus wordt het Van Kouwentoernooi vervolgt. FC Aalsmeer zaterdag neemt het op tegen KDO en FC Aalsmeer zondag tegen RKDES. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur op de velden aan de Dreef (voormalig VVA-terrein) en zijn vrij toegankelijk. Iedere voetballiefhebber is welkom.