3 Bands in 1e voorronde Popprijs Amstelland

Aalsmeer – N201 en P60 proberen continu zoveel mogelijk te doen om nieuw muzikaal talent te stimuleren en het lokale jonge bandjescircuit de mogelijkheid geven om te groeien en bekend te worden voor zo groot mogelijk publiek. Samen organiseren zij de Popprijs Amstelland: De jaarlijkse bandcompetitie waarbij steeds de beste lokale bands van dat moment voor het voetlicht gezet worden. Dit jaar is alweer de twintigste editie met twee voorrondes waarbij in totaal zeven bands in N201 de strijd aangaan voor een plek in de finale in P60 Amstelveen. Tijdens de Popprijs krijgen talentvolle bands uit de regio Amstelland de kans om podiumervaring op te doen en mooie prijzen te winnen waarmee de bands zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Dit jaar was het aantal inschrijvingen wat lager dan voorgaande jaren, maar er zijn wel heel goede bands geselecteerd die een gooi doen naar de hoofdprijs. 

Twee voorrondes

Op zaterdag 16 maart is de eerste voorronde met de volgende drie bands:  Tobacco Flavoured Kisses, Charger en Noys. De voorrondes zijn in N201 aan de Zwarteweg op de zaterdagen 16  en 30 maart. De finale is op zaterdag 4 mei in P60 Amstelveen. Een vakkundige jury kiest bij elke voorronde de beste band die naar de finale door mag, maar het publiek heeft ook een belangrijke stem, want bij elke voorronde wordt telkens één band door het publiek gekozen als finalist. De band die de meeste stemmen krijgt van het publiek gaat door. De jury kiest ook één finalist per voorronde dus er zullen vier bands in de finale staan. 

Voor iedereen die iets met muziek heeft, is de Popprijs elk jaar een buitengewoon gezellige avond om naartoe te gaan, vol met nieuwe muziek variërend van pop, jazz, funk, rock, punk, metal en alles er tussenin. Na afloop van de bands, tijdens het juryberaad treden diverse bands uit De Bandbrouwerij op dus de hele avond live muziek. N201-zaal open om 20.00 uur, de entree is gratis. De eerste band begint al vroeg, dus kom op tijd om niets te missen! Meer informatie en updates zijn te vinden op de facebookpagina van Popprijs Amstelland

Bandbrouwerij

Het Aalsmeerse Noys doet ook een gooi naar de hoofdprijs. De band geeft op vrijdag 8 maart alvast een voorproefje in N201, want dan treden ze op tijdens de Bandbrouwerij samen met een band die in de tweede voorronde speelt: Switchboard. De Bandbrouwerij is vrijdag van 20.00 tot 00.00 uur en ergens halverwege de avond treden beide bands op in de zaal. 

Spirit World

Op zaterdag 9 maart presenteert N201 Spirit World – Psytrance. Een feest met onder andere dj’s Spiritual Mode (SVK) en Alienatic, Antali (DE). N201 wordt omgetoverd in een fluorescerend wonderland vol kunstobjecten en de hele nacht is de beste Psytrance van grote namen in het circuit te horen. Spirit World is van 23.00 tot 05.00 uur.

Foto: Marcelle Ohm (Aalsmeerse band Noys).