Bevrijdingsvuur: Van Wageningen naar Aalsmeer

Aalsmeer – Tien hardlopers en twee fietsers zijn na Dodenherdenking op 4 mei jongstleden naar Wageningen gereden om daar in de stromende regen bij het historische Hotel De Wereld deel te nemen aan de indrukwekkende nationale Bevrijdingsvuurceremonie. Om 1.30 uur ontving de Aalsmeerse ploeg haar fakkel en brachten het bevrijdingsvuur vervolgens in 2 regenbestendige stormlampen en over een afstand van 82 kilometer naar Aalsmeer. Een enorme prestatie. Na circa 2 uur werd het droog en bescheen eerst de volle maan en later de zon het pad voor de Aalsmeerse atleten. Onderweg ontbrak het hen aan niets in de nieuwste touringcar. Kees en Ad, de twee buschauffeurs, vonden het een unieke ervaring om achter de lopers en fietser aan te rijden. Overigens werd alles wat aan eten en drinken over was gebleven door de estafetteploeg gedoneerd aan de Voedselbank.

Op het Raadhuisplein aangekomen ontstaken de estafettelopers en -fietsers  ieder een eigen fakkel met het Wageningse vuur uit de stormlampen en onder begeleiding van de opzwepende drums van Samba Slagwerkgroep Bovenkerk en gevolgd door een bonte stoet belangstellenden liepen ze het laatste stukje door de Zijdstraat naar het Oude Raadhuis. Daar werden ze door een grote menigte belangstellenden opgewacht. Samen met locoburgemeester Ad Verburg ontstaken zij vervolgens met z’n allen het Aalsmeerse Bevrijdingsvuur. Een indrukwekkend moment.

Moe maar enorm voldaan gaf de voltallige estafetteploeg aan volgend jaar beslist weer mee te doen. Graag met nog veel meer lopers! Locoburgemeester Ad Verburg zegde zijn steun namens de gemeente toe zodat Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer dit evenement ook de komende jaren kan organiseren. Een nieuwe Aalsmeerse traditie is geboren!

De estafetteploeg bestond uit Jos Molenaar, Wendy van Schip, Willem Kikkert, Rob van den Bos, Mariska van der Veer, Natasja Jongen, Joost Keessen, Mirjam van Schip, Peter Croese, Mirande van Pelt, Wil Voorn en Atie van Oostveen.