1690 Euro Rode Kruis voor Serious Request

Aalsmeer – Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn heeft zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request 2014, in samenwerking met Feesterij de Bok. Speciaal voor Serious Request was Feesterij de Bok 24 uur lang open. Op 19 december om 20.00 uur werd de actie geopend door wethouders van zowel de gemeente Aalsmeer als de gemeente Uithoorn. Beide gemeentes hebben ook een grote donatie gegeven aan de actie. Vrijdagavond vonden verschillende live optredens plaats – van zanger Jasper Schouten en van DJ’s Andrea Degasperi en Soundshockers – en er was een pubquiz. Daarna draaide een DJ tot zaterdag morgen 05.00 uur. Na het ontbijt was om 09.00 ochtendgymnastiek. Bezoekers leerden veel bij een cursus reanimatie en een lezing over humanitair oorlogsrecht. Na de lunch was het tijd voor creativiteit in het breicafé. Bezoekers hadden het vervolgens naar hun zin bij een djembé workshop, gegeven door de Djembikkels. Iedereen kon genieten van heerlijke versgebakken cupcakes en taart. Bij een enveloppenlijn en verschillende loterijen werden veel prijsjes gewonnen. Deze waren gul gesponsord door winkeliers uit Aalsmeer en Uithoorn. Buiten genoten de bezoekers van warme chocolademelk en glühwein. De bekende band The Red Maddies verzorgde een enthousiast optreden. Drie vrijwilligers zongen ook enkele liedjes. De band Double Dutch trakteerde de bezoekers op Schotse en Ierse folkmuziek. DJ duo Soundshockers draaide de rest van de middag muziek terwijl de aanwezigen genoten van een barbecue. Met de actie is een bedrag opgehaald van maar liefst 1690 euro. Het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn, bedankt alle donateurs hartelijk voor hun bijdrage en bedankt alle sponsoren en helpers hartelijk voor hun medewerking bij deze actie.

Het Jongeren Rode Kruis zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten bi activiteiten. De jongeren helpen mensen in een sociaal isolement, zoals mensen met een beperking of ouderen. Voor meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis of aanmelden als vrijwilliger? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis of volg @jjrodekruis op twitter.

Foto: Wethouders mevrouw Zijlstra van Uithoorn en de heer Jop Kluis van Aalsmeer bieden namens beide gemeentes de donatie aan voor de Serious Request actie van het Jongeren Rode Kruis in Feesterij de Bok.