Aanleg wilde tuin bij Fort van Hoofddorp

Hoofddorp – Dit voorjaar krijgt het Fort van Hoofddorp een wilde tuin. 10 jaar voorbereiding en verbouw ging er aan de officiële opening in september vooraf. Gelegen in het centrum van Hoofddorp en onderdeel van de Stelling van Amsterdam is het forteiland een uniek en intrigerend stuk cultuurhistorisch erfgoed met een grote recreatieve, maatschappelijke én ecologische potentie. Niet alleen het fort is toegankelijk via de horeca en middels rondleidingen, ook de buitenruimte is toegankelijk, die met 8000 vierkante meter verrassend groot is.

Sinds dit najaar hebben Stichting Fort van Hoofddorp en Stichting Meer-Groen de handen in een geslagen om de recreatieve en ecologische potentie van het forteiland optimaal te gaan benutten. Daartoe is een groep van trouwe vrijwilligers wekelijks gepassioneerd aan het werk op deze bijzondere plek in de Haarlemmermeer. Met de toekenning van een bijdrage van Stichting Zorg en Zekerheid, kan met de aanleg van de wilde tuin worden gestart. 

Onderhouden en ontwikkelen

Er worden mensen gezocht met al dan niet groene handen, die er plezier in hebben het fort en de buitenruimte verder te onderhouden en te ontwikkelen tot een bruisende en bloeiende plek met fruit- en kruidentuinen, een bloemenweide, de Wilde Tuin en een intiem openluchttheater.

Het is via de website www.stichtingfortvanhoofddorp.nl mogelijk om een donatie te doen en bij te dragen aan de theaterbanken in het openluchttheater en de beplanting op het forteiland. Geïnteresseerden worden dit voorjaar uitgenodigd voor een informatieavond op het fort om nader kennis te maken. Graag aanmelden bij Franke van der Laan per mail: info@stichtingmeergroen.nl of telefonisch via 06-48226490.

Het Fort van Hoofddorp ligt aan de Hoofdweg 739 in Hoofddorp.