Vogelexcursie IVN naar IJmuiden

Uithoorn – Op zaterdag 7 december organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn weer een vogelexcursie naar de zuidpier van IJmuiden. De 2,9 km lange pier is door zijn opbouw van betonnen blokken en keien een ware voedselkamer voor allerlei soorten zee- en kustvogels. Naast de verschillende soorten meeuwen, scharrelen er ook steenlopers, kanoeten en paarse strandlopers tussen de keien door op zoek naar voedsel.

En wat dacht u van de kleine drieteen-strandlopers die met de golven mee in ongelooflijk snelle pas langs het strand heen en weer rennen om zo het vers aangespoelde voedsel uit het zand te pikken. Zij broeden op Groenland en overwinteren bij ons! Omdat het laatste beetje van de vogeltrek nog gaande is, en veel vogelsoorten de kustlijn als trekroute gebruiken, is de kans aanwezig dat we misschien wel wat schaarsere soorten tegenkomen op weg naar hun overwinteringsgebieden in het warme zuiden.

Dichtbij

Een bezoek aan deze pier staat garant voor het van dichtbij zien van vele vogelsoorten, een frisse neus én misschien wel een glimp van de bruinvissen en zeehonden in de Noordzee… Vertrek: om 8:30 uur per auto, meerijden is mogelijk. Terug: rond 15:00 uur. Kosten: gratis. (vergoeding auto- en parkeerkosten in overleg met de bestuurder)

Aanmelden: niet nodig. Als het erg slecht weer is en u wilt weten of de excursie doorgaat, kunt u contact opnemen met de  excursieleider: Roy de Dood via 06-23 55 95 28.

Foto’s: birdwatchingholland.nl