Al 5 besmettingen in De Ronde Venen


De Ronde Venen – In gemeente De Ronde Venen zijn momenteel 5 besmettingen van het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Zondag jl zijn er weer 2 besmettingen gemeld: 1 in Mijdrecht en 1 in Abcoude. Vrijdag 20 maart werd een besmetting in Mijdrecht gemeld, en zondag 15 maart werd bij 2 inwoners het coronavirus vastgesteld. Het ging hier om 1 inwoner uit Abcoude en 1 uit Mijdrecht. Deze twee personen verblijven in thuisisolatie..

Contactonderzoek van GGDrU
Het contactonderzoek dat GGDrU in dit soort situaties altijd doet vindt momenteel plaats. GGDrU brengt hiermee in kaart met wie de patiënten contact hebben gehad. Het is belangrijk om te weten dat GGDrU altijd contact legt met mensen die risico van besmetting hebben gelopen. Als gemeente volgen wij de adviezen en instructies van het RIVM en GGDrU, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was handen regelmatig met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.
  • Geen handen schudden.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Wat moet u doen bij klachten?
Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild.
Worden uw klachten erger? U heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk? Dan kunt u eventueel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten contact op.