Tweede editie Rondje Zijdelmeer

Uithoorn – Na het succes van vorig jaar organiseert atletiekvereniging AKU op vrijdag 28 juni voor de tweede keer het Rondje Zijdelmeer. Wie kent in Uithoorn niet het rondje om het mooie Zijdelmeer, veel wandelaars genieten regelmatig van de prachtige natuur en de rust op de Boterdijk en het Zijdelveld en hardlopers gebruiken het rondje om hun trainingskilometers te maken. Met het Rondje Zijdelmeer kun je je met anderen meten en weet je tegelijk hoe snel je de ruim 3 kilometer hebt gelopen.

Zijdelmeercup

Voor de snelle lopers zijn er prijzen voor de eerste 3 aankomenden bij de dames en de heren en de winnaar krijgt de Zijdelmeercup mee naar huis, een wisselbeker die je een jaar lang thuis mag bewonderen. Voor diegenen die graag een langere afstand willen lopen bestaat de mogelijkheid om na de eerste ronde door te lopen en op die manier 6 kilometer te lopen. De tijd wordt uiteraard geregistreerd, de prijzen zijn alleen voor de eerst aankomenden op de 3 kilometer. Vorig jaar waren broer en zus Sjoerd en Kirsten Heemskerk de snelsten op de 3 kilometer en zij zullen zeker hun titel met verve verdedigen.

Zijdelmeercup voor jeugd

De organisatie heeft besloten om ook voor de jeugd tot en met 12 jaar, voor meisjes en jongens, een wisselbeker met prijzen voor de eerste 3 aankomenden beschikbaar te stellen. 

Starten

De start is op het Zijdelveld bij hotel Lakeside, er is daar kleedgelegenheid en er kan van de toiletten gebruik gemaakt worden. Alle lopers worden om 20.00 uur ‘weggeschoten’. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro en na afloop ontvangt elke deelnemer een mooie Zijdelmeermedaille.

Verzoek aan alle lopers om zoveel mogelijk met de fiets naar de start te komen, langs het Zijdelveld kan er niet geparkeerd worden. Parkeren kan achter het gemeentehuis of in de parkeergarage van het Amstelplein.

Er worden geen wegen afgesloten. Er is wel beperkte verkeershinder op de Boterdijk en het Zijdelveld, omwonenden worden door verkeersregelaars van AKU naar hun woning begeleid.