Sprietlopen in Leimuiden

Leimuiden – Na een afwezigheid van twee jaar mag zaterdag 11 juni het Sprietlopen weer worden gehouden in Leimuiden. Evenals in 2019 niet op de oude plek aan de Drechtkade maar aan het Noordeinde op het terrein van De Rijk Beschoeiing- en Steigerwerken. Deelnemers lopen daar van ponton naar ponton. Het Sprietlopen gaat om 16.00 uur van start voor de jeugd. Het programma wordt rond 18.30 uur afgesloten met muziek van de Leimuidense DJ Glenn.

Ook deze editie staat naast de individuele oversteek de Duoloop op het programma. Twee sprietlopers lopen tegelijk over twee sprieten van het ene naar het andere ponton. De twee duolopers houden ieder het uiteinde van een touw vast. Raakt één van de twee iets uit balans en geeft zij of hij een kort rukje aan het touw; dan kan dat zo maar foute boel betekenen voor de andere loper. Het is dus zaak in balans te blijven met je duopartner!

De duoloop en het sprietlopen voor volwassenen begint om ongeveer 17.00 uur. Inschrijven voor deze achttiende editie kan op de dag zelf vanaf 15.00 uur bij De Rijk en tot 14.00 uur in Café en Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30. Eerder inschrijven kan ook. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Keijzer, ook is een formulier opgenomen in het programmaboekje van de feestweek en is het formulier te downloaden: www.ocleimuiden.nl.