Ruimere openingstijden voor horeca Uithoorn

Uithoorn – Vanaf 26 juni worden in de gemeente Uithoorn de openingstijden voor veel horecaterrassen verruimd. Gebleken is dat de horecaondernemers zich goed houden aan de voorschriften. Tevens hebben de inwoners behoefte aan langere openingstijden, zeker op de warme avonden. De burgemeester heeft daarom besloten om de openingstijden voor de terrassen tijdelijk te verlengen naar uiterlijk 01:00 uur.  

Niet voor alle horecagelegenheden

De ruimere openingstijden gelden alleen voor die horecagelegenheden die al meededen met de tijdelijke pilot die was opgezet voor de coronacrisis. De verruimde openstelling gaat in op vrijdag 26 juni 2020 en geldt tot uiterlijk 31 oktober 2020. De overige horeca die een tijdelijke gedoogvergunning hebben voor een terras mogen tot uiterlijk 23:00 uur open blijven.

Blijf veiligheid en gezondheid samen bewaken

Ondanks deze versoepeling gelden wel nog steeds de coronamaatregelen. Dus let op de 1,5 m afstand, geef elkaar te ruimte, luister goed naar de aanwijzingen van het personeel en blijf thuis bij klachten. Versoepelen van de maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. Tevens zijn de horeca exploitanten gebonden er voor te zorgen dat er geen overlast ontstaat voor de directe omgeving. Bij overlast kan de verruiming van de openingstijden weer worden ingetrokken.