Radio Velddagen in en bij het Crash Museum

Aalsmeerderbrug – Op zaterdag 20 en zondag 21 mei worden de CRASH/SRS Radio Velddagen gehouden. Tijdens dit weekend wordt er geprobeerd om met militaire apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog radioverbindingen te leggen met radioamateurs in Nederland en de rest van de wereld. Ook is er op 20 mei de SRS Dumpschool.

Deze verbindingen zullen worden gelegd vanaf zowel de parkeerplaats voor het museum als ook in de radiokamer van het museum. Op de parkeerplaats zullen radioamateurs plaatsnemen in hun militaire tenten of mobiele units om met radio’s uit zowel de Tweede Wereldoorlog als de periode erna te werken. In de radiokamer is de museumcollectie van zowel radio’s uit gecrashte vliegtuigen. Ook nog intacte en werkende radio’s uit de Tweede Wereldoorlog zijn te bewonderen. Vanuit de radiokamer in het museum zal gewerkt worden met het call-sign PI4C.

Het wordt een interessant weekend voor jong en oud, voor wie alles over de radiotechniek uit de Tweede Wereldoorlog, en ook uit de periode daarna wil weten en getuige wil zijn van live actie. Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 en is zaterdag en (iedere tweede) zondag geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.crash40-45.nl of raadpleeg Instagram of Facebook.

Toegang reserveren