Open tuinen weekend in Aalsmeer en De Kwakel

Aalsmeer – Op zaterdag 17 en zondag 18 juni zijn ruim vijftien privé tuinen open voor een bezoek tijdens de open tuinen dagen van Groei & Bloei Aalsmeer e.o. Bezoek een of meerdere tuinen en doe inspiratie op. Op drie startadressen zijn boekjes aanwezig à 2 euro met een overzicht van alle deelnemende tuinen, informatie over de tuinen en hun bijzonderheden. De eigenaren zijn aanwezig en willen op verzoek graag vertellen over hun hobby. De open tuinen dagen bieden een gevarieerd aanbod van verschillende tuinen. Er zijn grote haast parkachtige tuinen met een grote verzameling planten en soms met een vijver. Volgroeide tuinen en nieuwe tuinen en ook is in verschillende tuinen een moestuin te bezoeken. Ook fruit in vele soorten is aanwezig.

Startadressen

De startadressen zijn: De Historische tuin Aalsmeer, ingang Praamplein. De Historische Tuin laat zien hoe de tuinders vroeger in Aalsmeer te werk gingen. Vele planten collecties zijn te zien, onder andere rozen,  heesters, seringen, bomen. Ook het museum is open. De Zorgboerderij aan de Vuurlijn 36 in De Kwakel. De grote tuin heeft een opvallende bloemenpracht. Rozen, hortensia’s, lavendel en kruiden. De snipperpaden lopen kronkelig tussen de heester- en vaste planten groepen. De voortuin is een formele tuin met gazon en witte rozenrand en zonnewijzer. Ook de grote groentetuin is te bezichtigen.Derde startadres is Mendelstraat 8 in Aalsmeer. In deze tuin, die al wat ouder is, hebben vele minder bekende bomen en struiken hun plek gevonden. Ook vele fruitsoorten zijn aanwezig naast  borders in potten op tafels. Om meer ruimte te hebben gaan rozen soms de hoogte in. Het advies van Groei & Bloei Aalsmeer e.o.: “Ga er op uit en ervaar dat er in Aalsmeer en De Kwakel en omgeving heel veel moois te zien is!” De tuinen zijn zaterdag 17 juni open tussen 11.00 en 17.00 uur en zondag 18 juni zijn bezoekers welkom van  11.00 tot 17.00 uur.

Door heel Nederland

Het weekend van 17 en 18 juni is nationale open tuinen weekend. Meer dan duizend tuinen door heel Nederland zijn open. Met Westeinder Rondvaart zijn dat weekend ook tuinen op enkele eilanden in de Westeinderplassen te bezoeken. Kijk voor meer informatie op
www.aalsmeer.groei.nl.