Open middag Tuin Bram de Groote

Uithoorn – De Tuin Bram de Groote ligt aan de Boterdijk, hoek met de Elzenlaan, in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weide, waar in de zomer kalfjes grazen. De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin. Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. 

Lente in de tuin

Zondag 3 april is de eerste open dag van dit jaar. Het is al volop lente in de tuin. De sneeuwklokjes en de krokussen, die er altijd als eerste bij zijn, hebben plaats gemaakt voor andere bollen zoals driekantig look, narcissen, sneeuwroem  en wilde hyacinten.  Verder bloeien bosanemonen, helleborussen, sleutelbloemen en speenkruid volop. Ook de magnolia, de stermagnolia en de fruitbomen bloeien nu heel mooi. Kortom, er valt weer veel te genieten.

Een bezoek aan deze schitterende tuin vol bloeiers, die met zoveel liefde en kennis bijgehouden wordt, is zeker de moeite waard. Hoor het boeiende verhaal over Bram de Groote die zijn woonboot steeds iets verlegde om er een bijzondere tuin aan te leggen. De vrijwilligers ontmoeten bezoekers graag in de Tuin van Bram de Groote op zondag 3 april van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Ingang via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. Kijk voor verdere informatie op www.gaatumee.nl.

Foto: Jos Teeuwisse