Open middag Tuin Bram de Groote Uithoorn

Uithoorn – De Tuin Bram de Groote in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weiland.

De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin. Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) tussen 9.00 en 12.00 uur in de tuin rond te kijken.

Het is volop lente in de tuin. De sneeuwklokjes, het driekantig look en de krokussen hebben plaats gemaakt voor narcissen, sneeuwroem en wilde hyacinten. Verder bloeien de bosanemonen, de bostulpen, het stinkend nieskruid, de sleutelbloemen, het speenkruid en voorjaarshelmbloem. Aan de oevers zijn de dotters te vinden. Ook veel struiken bloeien op dit moment, zoals de mahonia en de stermagolia.

Hooiland voor insecten

Het weiland zal dit jaar geen kalfjes of schapen huisvesten, maar wordt met sinusbeheer omgevormd tot een bloemrijk hooiland, waar voor insecten volop lekkers te vinden is.

De tuin ligt in Uithoorn (De Kwakel) op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan en is zondag 2 april open van 13.00 tot 16.00 uur. De vrijwilligers ontmoeten graag bezoekers. De tuin binnen stappen kan via de zijingang tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.