Open dag in natuurtuin Bram de Groote

Uithoorn – Geniet zondagmiddag 7 april van de schitterende natuurtuin Bram de Groote vol bloeiers die met zoveel liefde en kennis door de vrijwilligers wordt bijgehouden. Hoor het boeiende verhaal over Bram de Groote, die aan de basis stond van deze bijzondere tuin. De tuin is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weiland. De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin. Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) tussen 9.00 en 12.00 uur in de tuin rond te kijken. 

Lente in de tuin

Het is al volop lente in de tuin. De sneeuwklokjes, driekantige look en de krokussen, die er altijd als eerste bij zijn, hebben plaats gemaakt voor andere bollen, zoals narcissen, bosanemonen, helleborus en wilde hyacinten, die volop in bloei staan. Verder bloeien er sleutelbloemen en speenkruid. Ook de stermagnolia en de fruitbomen bloeien nu heel mooi. De kleine vrouwelijke bloemen van de bloeiende hazelaar zijn leuk om te zien. 

Bloemrijk hooiland

Kortom, er valt weer veel te genieten. Het weiland zal dit jaar geen kalfjes of schapen huisvesten, maar wordt met sinusbeheer (een innovatieve maaimethode) omgevormd tot een bloemrijk hooiland, waar voor insecten veel lekkers is te vinden. De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan en is op zondag 7 april open van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen naar binnen via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis. Kijk voor verdere informatie op www.gaatumee.nl