Negen geslaagden voor Taekwondo examen

Aalsmeer – Op zaterdag 29 oktober deden negen leden van sportschool Chung-do kwan uit Uithoorn in Aalsmeer examen voor de eerste en tweede dan (zwarte banden). De kandidaten kwamen uit De Kwakel, Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam. Examen werd gedaan in: uithoudingsvermogen, kennis van de sport, vormen (tuls), stenen breken en sparring. Getest werd ook hoffelijkheid (‘ye-ui’), integriteit (‘yom-chi’), doorzettingsvermogen (‘in-nae’), zelfbeheersing (‘guk-gi’) en ontembare geest (‘baekjool boolgool’). Alle negen kandidaten zijn geslaagd. Het examen werd afgenomen door master David (onlangs in Zuid-Korea gepromoveerd tot V-dan) onder toeziend oog (via een video-verbinding) uit Zuid-Korea van grootmeester Kim Hoon. 

Onderdeel van het examen was ook het geven van een taekwondo-les aan kinderen. De afgelopen week hadden alle kandidaten hun les gegeven, die werd opgenomen en in Zuid-Korea door grootmeester Kim was bestudeerd. Tijdens het bijna drie uren durende examen werd ook af en toe vanuit Korea gevraagd aan een kandidaat om een onderdeel opnieuw te doen. Hakim behaalde zijn tweede dan. En acht deelnemers behaalden hun eerste dan, de eerste zwarte band: Sonja (Soon-i), Zion, Jilan, Sietze, Mees, Kelsey, Fiona en Jamie. 

Eerste in Nederland

Een bijzondere vermelding is hierbij de eerste dan van Fiona, In 2019 won Fiona Hoekstra twee keer goud en twee keer brons op het Special Needs WK in Nieuw-Zeeland. En sinds afgelopen zaterdag is de Aalsmeerse de eerste officiële Specal Needs Taekwonde zwarte bander van Nederland.