Nacht van de Nacht in De Heimanshof

Hoofddorp – Op zaterdag 29 oktober doet heemtuin De Heimanshof mee met de Nacht van de Nacht. De tuin is open voor bezoekers van 19.00 tot 21.00 uur en slechts verlicht met lantaarntjes. De Struinkids, jeugdleden van De Heimanshof, sluiten hun seizoen dan af. Ze roepen inwoners van Haarlemmermeer op zuinig te zijn met kunstmatige verlichting in deze donkere dagen. “Dat is beter voor de natuur, beter voor de mensen en beter voor ieders portemonnee met de huidige stijgende energieprijzen. Kaarsjes zijn ook veel gezelliger dan kunstlicht”, vinden de kids. 

Nederland is een van de landen waar het meeste kunstlicht aan is. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Overdadig lichtgebruik noemen we lichtvervuiling. Dit verstoort het leefritme van allerlei dieren, planten en ook van de mens. 

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties in Nederland. Doel van de actie is te laten zien hoe mooi het donker is en hoe belangrijk het is om lichtvervuiling tegen te gaan. Er zijn door het hele land heen diverse evenementen. Kijk op www.nachtvandenacht.nl. Adres van De Heimanshof is Wieger