Medailles UWTC-renners bij veteranenwedstrijden

Uithoorn/Aalsmeer – Donderdag 12 augustus was de laatste veteranen wedstrijd in Brakel van een serie van drie. Hiervoor stonden de UWTC wielrenners Leen Blom John Tromp, Rene Wiebes, Gerard de Veer en Guus Zantingh aan de start. Vanaf de start werd er bij de 70+ aanvallend gereden en ontstond er halverwege de wedstrijd een kopgroep van vijf renners, helaas zonder de UWTC renners.

Guus Zantingh finishte als 7e en Leen Blom als 13e. Bij de 60+ werd door enkele renners getracht om te ontsnappen, maar uiteindelijk draaide het uit op een massaspurt. Derde werd John Tromp uit Aalsmeer die hiermee weer op het podium stond. Rene Wiebes en Gerard kwamen in het peloton over de finish.

Zondag 15 augustus hebben de UWTC renners een wedstrijd gereden in Rotterdam. Bij de 70+ kon Piet Gruteke uit Rotterdam met nog zes ronden te gaan een kleine voorsprong nemen en won de wedstrijd. Tweede werd Ron Smit uit Zandvoort en Guus Zantingh finishte als derde en stond hiermee op het podium. Leen Blom kwam als 12e over de eindstreep.

Bij de 60+ sprongen halverwege de koers twee renners weg en de namen een ruime voorsprong. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen. Tweede werd Martin Pruijser uit Pijnaker en Marco van Leeuwen uit Hellevoetsluis werd derde. John Tromp spurtte zich naar de vierde plaats.

Foto: Guus Zantingh finishte als derde in Rotterdam. Foto: UWTC