Onderscheiding voor raadslid Rudolf van OldenDe Ronde Venen – Rudolf van Olden, raadslid en oud-fractievoorzitter van VVD De Ronde Venen, werd tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 juli jl. benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Niet urgemeester Maarten Divendal speldde de koninklijke onderscheiding op, maar de zoon van Van Olden, dit in verband met de anderhalve meter afstand.

Van Olden ontving deze onderscheiding  ter gelegenheid van zijn afscheid van de raad na bijna 15 jaar raadslidmaatschap. De heer Van Olden, nu nog  inwoner van Abcoude, (hij verhuist naar Loenen aan de Vecht, vandaar zijn afscheid) was tot eind jaren ’90 werkzaam als internist in het AMC. Toen hij de overstap maakte naar het bedrijfsleven raakte hij geboeid door de processen die de samenleving vormgeven.

Hij sloot zich aan bij de lokale afdeling van de VVD en werd al snel secretaris/penningmeester en later fractievoorzitter. Vanaf 2006 tot aan de gemeentelijke herindeling in 2011 was Van Olden raadslid in de gemeente Abcoude. Na de herindeling bleef hij raadslid in gemeente De Ronde Venen.