Kaagbaan buiten gebruik voor jaarlijks onderhoud

Schiphol – Van maandag 4 tot en met dinsdag 12 september zijn er reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Kaagbaan wordt tijdens deze periode een andere baan ingezet, zoals de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan of de Buitenveldertbaan. Er worden aan de Kaagbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt en doorgespoeld. Omdat de Kaagbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. 

Verdubbeling taxibanen

Vanwege werkzaamheden aan de verdubbeling van taxibanen is de Kaagbaan van 4 september 2023 tot en met 19 februari 2024 niet beschikbaar als landingsbaan bij slecht zicht, bijvoorbeeld tijdens mist of bij laag hangende bewolking. De Kaagbaan kan bij alle zichtomstandigheden gebruikt worden voor startende vliegtuigen. Bij goed zicht kan de baan ook worden gebruikt voor landende vliegtuigen. Bij noordenwind en beperkt zicht kan overdag de Aalsmeerbaan worden ingezet voor landende vliegtuigen. De Zwanenburgbaan is ‘s nachts beschikbaar als landingsbaan.

Bewoners met vragen    

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dit kan zeven dagen per week (09.00 tot 17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of de website: www.bezoekbas.nl.