Handbal: Samir, Jeffrey en René definitief in TeamNL

Regio – Bondscoach Staffan Ollson heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de start van de EK-kwalificatiereeks. De TeamNL Handbalheren nemen het, in het kwalificatietraject voor het EK 2024, op tegen België en Griekenland. Olsson heeft 20 spelers opgenomen op zijn shortlist. Zestien spelers reizen af naar het Griekse Chalkida voor de uitwedstrijd.

Op donderdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen België op het programma. Om 20.00 uur klinkt het beginsignaal in de Maaspoort in Den Bosch. Drie dagen later, op zondag 16 oktober, speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Griekenland om 17.00 uur. De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK. Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024 in Duitsland. 

Opnieuw maken drie spelers van Green Park Aalsmeer deel uit van de definitieve selectie TeamNL Handbalheren: Samir Benghanem, Jeffrey Boomhouwer en René Knegt (keeper) gaan zich inzetten tijdens de EK-kwalificatiereeks.

Foto: Samir Benghanem in actie voor Green Park Aalsmeer tijdens de BeNe League Handbal.