Tweede plantdag in Geboortebos Zwanenburg

Haarlemmermeer – Op woensdag 15 februari worden om 13.15 uur in het Geboortebos Park Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer voor de tweede keer Geboortebomen voor kindjes tot 12 jaar geplant. Geboortebomen zijn een geschenk voor het kindje én voor Moeder Aarde. Na verloop van tijd gaan alle bomen (en struiken) op in een schitterend Geboortebos waar veel dieren en planten kunnen leven. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en dus aan een gezonde leefomgeving. 

Zelf planten

Met de Geboortebossen krijgen (groot-)ouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Niet alleen voor kindjes die afgelopen jaar zijn geboren kan een boom geplant worden. Voor alle kindjes tot 12 jaar kunnen de scheppen in de grond. Tijdens de jaarlijkse plantdag mogen de (groot-)ouders van de baby of het kindje tot 12 jaar – en dat is uniek aan dit concept – zelf de boom en een aantal struiken planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat. De naam en geboortedatum van het kindje zijn via een in het bos te scannen QR-code terug te vinden op geboortebos.nl. 

Bestellen

Stichting Nationale Boomfeestdag verzorgt de aanmeldingen voor Geboortebomen en organiseert de feestelijke plantdagen. Op de website geboortebos.nl kan je een Geboorteboom bestellen. Voor de plantdag in Geboortebos Park Zwanenburg van 15 februari kan dit nog tot 1 februari. 

Groene As

Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Bezoekers van het park kunnen er wandelen, mountainbiken en skaten. Park Zwanenburg is 35 hectare groot en maakt deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude Park met elkaar verbindt.