Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen

Amstelland – Al ruim 60 jaar organiseert Europa Kinderhulp reizen voor kwetsbare kinderen uit Europa. Zij verblijven dan enkele weken bij Nederlandse vakantiegezinnen. Voor komende zomer zijn er momenteel nog niet genoeg gezinnen om alle kinderen een plekje te kunnen bieden. In Noord-Holland is de stichting onder andere op zoek naar mensen die een kind uit Oostenrijk of Hannover (Duitsland) een paar weken als logeetje willen uitnodigen bij hen thuis. 

Er wordt ook nog gezocht naar gezinnen voor enkele Nederlandse kinderen. De kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie leven onder sociale en/of financiële moeilijke omstandigheden. Ze komen uit verschillende Europese landen. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Lijkt het u/ jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie. Op de website zijn ook de vakantiedata voor de verschillende kinderreizen te vinden.

Foto: Europa Kinderhulp (aangeleverd).