Cursus Digisterker, werken met de e-overheid

Uithoorn – Overheidszaken regel je tegenwoordig steeds vaker online. Maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De Bibliotheek Uithoorn organiseert daarom de vierdelige cursus voor mensen die er online nog niet zelfstandig uitkomen.

Overheidszaken zijn zeer persoonlijk en het is dan ook logisch dat het voor een groot aantal mensen niet vanzelfsprekend is om deze zaken online te regelen. Zeker wanneer mensen nog wat onzeker zijn in het gebruik van computer en internet. Toch hebben de digitale loketten ook zeer veel voordelen. Zaken zijn gemakkelijk en snel vanuit huis te regelen. Lange wachttijden blijven bespaard en er hoeft minder papierwerk te worden verwerkt.

Gratis cursus

De Bibliotheek Uithoorn organiseert de 4-delige gratis cursus Digisterker voor mensen die een basiskennis van computer en internet hebben en graag willen leren hoe ze zelfstandig al hun overheidszaken online regelen. In de eerste les maakt u zelfstandig een DigiD aan. Heeft u al een DigiD? Dan kunt u vanaf les 2 instromen. In de opvolgende lessen leert u hoe u op de websites van de overheid de juiste informatie vindt om bijvoorbeeld toeslagen aan te vragen of een rijbewijs te verlengen. Nadat de juiste formulieren gevonden zijn geven we uitleg over hoe u deze op de juiste manier invult en verstuurt.

De cursus ‘Digisterker’ start op donderdag 21 november en wordt vervolgd op 28 november, 5 en 12 december. De tijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus wordt gegeven in Wijkcentrum Bilderdijkhof in Uithoorn. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. De cursus is gratis, aanmelden kan via e-mail: secretariaat@debibliotheekamstelland.nl