Bus Connexxion klem onder viaduct Hornweg

Aalsmeer – Dat ook een bus van Connexxion te hoog is voor het (te) lage viaduct op de Hornweg, heeft een chauffeur vandaag, vrijdag 5 juni, rond twee uur in de middag bewezen. Ondanks de waarschuwingsborden dat de maximumhoogte 2.50 meter is, reed de chauffeur door en kwam klemvast te zitten met de elektrische bus.

Het is het zoveelste ongeval bij het viaduct. Al diverse bestuurders van bestelbusjes en kleine vrachtwagens dachten net onder het viaduct door te kunnen, maar reden forse schade. Ook dit keer is de schade groot. Meestal lukt het de brandweer om door de banden leeg te laten lopen de klemrijders los te krijgen, maar in dit geval is zwaarder materieel nodig.

Medewerkers van Connexxion zijn ter plaatse gekomen om de elektrische bus stroomloos te maken, waarna de brandweer aan de ‘klus’ kon beginnen. Volgens omstanders is enkele uren nodig om de bus en het viaduct weer van elkaar te scheiden.

De chauffeur van de bus is niet gewond geraakt, ook de zes passagiers kwamen met de schrik vrij. Medewerkers van de ambulancedienst hebben allen nagekeken.

Op de Hornweg rijden normaal geen bussen, maar omdat een aantal haltes vervallen is, rijden de bussen nu een andere route. Zo goed als zeker is de chauffeur te vroeg afgeslagen en had hij bij de Zwarteweg rechtdoor moeten rijden.

Gelijk na de ‘botsing’ kwam de discussie op gang of het misschien toch beter is om het wegdek hier uit te graven, waardoor het ook mogelijk wordt voor de brandweer en de ambulance om deze route te kunnen rijden, want voor deze twee hulpverleners is het viaduct eveneens te laag en moeten zij omrijden als hun hulp snel vereist is.

Foto’s: Marco Carels